RRETH NESH

PROFETI T.B.XHOSHUA

Profeti T.B.XHOSHUA është udhëheqësi i Sinagogës, Kishës së të Gjitha Kombeve (SCOAN). Themeluesi është Jezus Krishti! Është vetëm një nga ata që me përulësi iu nënshtruan vullnetit të Perëndisë (Isaia 6:8)..

Lindi në 12 Qershor të vitit 1963 në qytetin Ondo të Nigerisë.Historia e T.B Xhoshua është një histori e thjeshtë që përshkruan se si Perëndia zgjodhi një djalë të ri nga një familje e varfër që të udhëheqë një shërbesë ndërkombëtare, e cila do të tërheqë me mijra njerëz nga e gjithë bota që të bëhen dëshmitarë të fuqisë së Perëndisë sot.

Në gjimnaz e la shkollën dhe menjëherë më pas punoi në një pulari. Më vonë iu jepte mësim fëmijëve të vegjël, ndërkohë që paralelisht ndiqtë mësimë në shkollën e natës dhe pas kësaj pastronte këpucët e kalimtarëve në rrugët gjithë baltë të Lagosit në Nigeri.

Në vazhdim, në 1987,profeti T.B Xhoshua shkoi të lutej dhe të kërkonte fytyrën e Perëndisë në një mal, ku ndenji 40 ditë e net. Në këto 40 ditë dhe net lutjeje dhe agjërimi, në një vegim mori vajosjen dhe një besëlidhje nga Perëndia që të fillojë shërbesën e tij. Më veçanërisht përshkroi për atë përvojë që i nryshoi jetën:

“… I saw a hand that pointed a Bible to my heart. The Bible entered my heart and my former heart seemed to immerse with the Bible immediately… I heard a voice saying, ‘I am your God. I am giving you a divine commission to go and carry out the work of the Heavenly Father… I would show you the wonderful ways I would reveal myself through you in teaching, preaching, miracles, signs and wonders for the salvation of souls…’ ”

After that, Prophet T. B. Joshua started a church with just a handful of members, naming it ‘The Synagogue, Church Of All Nations’—a name God divinely revealed to him. Since then, the church has grown far beyond the shores of Nigeria. More than 15,000 members attend the weekly Sunday Service, and visitors from outside Nigeria are accommodated in the church facilities.

On March 8th, 2007, Prophet T. B. Joshua founded a Christian television network, called Emmanuel TV. Emmanuel TV is the television station of SCOAN and broadcasts 24/7. Every Sunday Service is broadcast live on Emmanuel TV and its unique programmes are attracting a growing viewership across the world.

Today, Prophet T. B. Joshua is a mentor to presidents yet a friend to the widows and less privileged, a role model to his generation yet a humble and hardworking man, toiling tirelessly for the advancement of God’s Kingdom. His story is an encouragement that there is hope for the weak. He is also mentoring many evangelists from around the world in the church premises, saying: “The biggest reward God can give to His servant… is to make disciples who will do better than what we are presently doing.” 

To read more about T. B. Joshua’s remarkable testimony, CLICK HERE… We pray you will be inspired in your journey of faith as you watch his story!

Pin It on Pinterest