RRETH NESH

NJERIU I PERËNDISË HARI

man_of_god_harry_image3

Haralambos Cakonidis(Hari) është pastori i Sinagogës,Kisha e të Gjitha Kombeve Selanik. Lindi në 21 Nëntor të vitit 1984 në Agjio Athanasio të Dramës, një fshat i vogël në pjesën Verilindore të Greqisë.Duke u rritur,jeta i kishte përgatitur një rrugë të pazakontë e cila do ta udhëhiqte në thirrjen e Perëndisë për jetën e tij. Udhëtimi i tij është një histori e mrekullueshme e hirit të përsosur të Perëndisë, hir i cili merr njerëz të papërshtatshëm dhe i vendos në pallatin e Tij përjetësisht.

Duke u rritur vetëm 10 minuta larg nga qyteti historik dhe i vjetër biblik në Filipi (sot një monument i trashëgimisë botërore i njohur nga UNESCO), që nga mosha e vogël ishte një vizitor i rregullt i burgut të apostullit Pal dhe Sila, dhe që nga ajo moshë ishte i familjarizuar me historitë që shkruhen në Veprat e Apostujve. Bëhet fjalë për historitë e fuqisë së Perëndisë që tundën Greqinë dhe të gjithë botën, fillimi i historisë së një dhome të errët burgu që do të mbetej në histori si djepi i Krishtërimit në Evropë, por edhe në të gjithë botën pagane. Këto histori nga Bibla e Shenjtë mbetën të skalitura në kujtesën e këtij të riu dhe ishin pikërisht keto histori që mbajtën të ndezur flakën e pasionit të ringjalljes në zemren e tij.

Jeta e tij e mbushur me shumë paqëndrueshmëri e drejtoi Harin në Hollandë, aty ku bëri hapat e tij të para si një biznesmen i ardhshëm duke qënë vetëm 20 vjeç. Punoi shumë dhe nuk vonoi të shikonte frytet e para të djersës së tij, por duke hedhur nje sy thellë brenda tij, ishte akoma i pakënaqur dhe në kërkim të kuptimit të vërtetë të ekzistencës së qënies njerëzore. Atëherë ndodhi diçka në jetën e tij që do të ishte pikë referimi dhe që do të bënte kthesë 180 gradë. Në një përvojë mbinatyrore me Perëndinë, I Plotfuqishmi i zbuloi planin e Tij për jetën e tij dhe gjëra që do të ndodhnin në lidhje me thirrjen e tij-thirrja ishte e qartë. Hari shpenzoi 10 vitet e mëpasme afër mësuesit të tij profetit T.B Xhoshua, duke u përpjekur që të bëhet i përshtatshëm për Perëndinë, në mënyrë që në orën e caktuar të jetë i gatshëm të përmbushë thirrjen e tij hyjnore.

Në këtë fazë më të rëndësishme të jetës së tij, ishte profeti T.B Xhoshua në Sinagogë, Kisha e të Gjitha Kombeve (SCOAN) në Lagos të Nigerisë, që e mësoi se proçesi është më i rëndësishëm se rezultati dhe karakteri është vaji hyjnor që e mban ndezur flakën e vajosjes së Perëndisë në jetën e një njeriu. Hari, me qindra njerëz të rinj nga e gjithë bota, refuzoi të gjitha ato gjëra që bota kishte për t’i ofruar në mënyrë që të merrte trajnimin e veçantë, me qëllim që të ndërtonte karakter. Ndërkohë që Perëndia e vajosi për shërbesën e Tij dhe akoma gjendej nën mbikqyrjen e mësuesit të tij, Perëndia filloi ta përdorte që të shëronte, të çlironte dhe të profetizonte duke zbuluar opinionin e Perëndisë. Megjithatë kishte për të përshkuar shumë rrugë deri sa të përmbushte trajnimin e tij.

Disa vite më vonë, me udhëzimin e Frymës së Shenjtë, në 19 Prill të vitit 2015 ndërtoi Sinagogën, Kisha e të Gjitha Kombeve Selanik, në qytetin biblik të Selanikut. Që nga ai moment, punon pa pushim që të sjellë mesazhin e Ungjillit në shtetin e tij dhe në të gjithë botën. Shenjat dhe mrekullitë që Fryma e Shenjtë bën në Kishë, kanë tërhequr vëmendjen e njerëzve në nivel kombëtar dhe mbarbotëror, duke e prezantuar Zotin tonë Jezus Krisht tek miliona njerëz në të gjithë botën. Në të njëjtin moment, ai vazhdon të jetë një njeri i qetë i cili e ka kushtuar jetën e tij në shërbesën e atyre që ndodhen në nevojë, të jetimëve dhe të njerëzve të cilët janë të refuzuar nga shoqëria,duke investuar kohën e tij tek të rinjtë, që për shumicën e tyre është bërë mësues dhë atë-një trajner i cili përgatit udhëheqësit e ardhshëm. Historitë në Veprat e Apostujve janë ringjallur dhe shërbëtori i Zotit, si një pranues i padenjë i hirit të Tij, nuk mund veçse të qëndrojë si një far drite, shprese dhe frymëzimi. Historia e tij na tregon “Të gjithë kemi një thirrje. Nëse ndjek thirrjen tënde, do të surprizosh veten tënde dhe do sjellësh ndryshimin në këtë botë”

Pin It on Pinterest